Főkatalógus

Pénznem:
https://www.facebook.com/hungaryboxwebaruhaz

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06 30 219 5847 Rendelését leadhatja telefonon és e-mail-ben is. 

Technikai okok miatt kérjük, hogy a

https://www.rovidaruexpress.hu 

oldalunkat keressék fel és ott adják le a rendelésüket vagy e-mailen:

info@hungarybox.hu

KÖSZÖNJÜK!

* Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák! * A webshop regisztráció nélkül böngészhető. *** Csak a vásárlás során lesz lehetőség regisztrálni.

Horgolás tanfolyam forrás: Szabó Szabina

Általában mikor az ember fonalat vásárol horgoláshoz, akkor tisztában van vele, hogy mit szeretne horgolni, milyen színben és, hogy milyen horgolótűje van otthon. A horgolótűk és a fonalak kiválasztása mindig attól függ mit szeretnénk készíteni.Ha még nincs tapasztalatod a horgolással, a horgolótűkkel és horgolócérnákkal kapcsolatban, akkor nehéz eldönteni, hogy milyen eszközökre lesz szükséged.Ez az útmutató némi támpontot ad, ahhoz, hogy meg tudd venni az első horgolótűdet,és az első gombolyag fonaladat hozzá.

Horgoláshoz való fonalak/cérnák több méretben (szálvastagságban) és különbözőszálösszetételben kaphatóak felhasználásuk céljától függően.Gyapjúfonalból horgolhatunk akár mellényt vagy pulóvert, tartós, erősen sodrottgyapjúfonalból lehet ágyterítő, vagy vállkendő, durva, vastag fonalból akár szőnyegis készülhet.Pamutfonalból lehet abrosz szélére szegély, poháralátét, vagy akár fürdőruha is.Közepes vagy vékony horgolócérnából készülhet terítő, esetleg függöny, apróbb díszek stb.Az utolsóként említett közepes vagy vékony horgolócérnák között is különbözőméretűeket találunk.Ezek a szálvastagságnak megfelelően számokkal vannak jelölve. Furcsának tűnhet,de minél nagyobb ez a szám, annál vékonyabb a fonal. A 100-as méretű horgolófonal varrócérna vékonyságú, és ahogy csökken ez a szám(80, 60, 40, 30, 20, 15, 12, 10) úgy növekszik a szálvastagság. Én többnyire 10-es 12-es méret körüli horgolócérnával szoktam dolgozni. Mint mindenből ebből is nagy választék áll rendelkezésünkre különböző minőségbenés árkategóriában. A kiszerelésben is lehetnek eltérések, általában grammban vanmegadva a fonal gombolyagonkénti mennyisége. Leggyakrabban 20-50-100grammos gombolyagokat árulnak.Két márkát említenék meg példaként:Az Anchor márkájú horgolófonalak általában 20 grammos gombolyagokbankaphatóak. Nagyon jó minőségű fonalak, nagy színválasztékban, gyönyörűszínárnyalatokban kapható. Egyetlen hátránya az ára. A minőséget meg kell sajnosfizetni. (20 gramm színes 15-ös vastagságú Anchor fonal)A másik márka a Honleány. Én ezt használom leggyakrabban. Bár színárnyalatai nemolyan élénkek, mint az előbb említett Anchoréi, de elég sok színben kapható ahhoz,hogy az igényeket kielégítse. A színes gombolyagok 50 gramm fonalból állnak,fehérben 100 grammos kiszerelés is választható.Az ára is pénztárcabarát. (50 gramm színes fonal vastagsága kb. 15-ös -nincs jelölve rajta, ebben az egy méretben készül)

 A neked legmegfelelőbb márkák kiválasztásánál szempont lehet az is, hogy melyiket tudod legkönnyebben beszerezni:

Érdemesebb esetleg webshopból rendelned?

Mit enged meg a pénztárcád? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.

Alapvetően a horgoláshoz először horgolótűt fogsz vásárolni.A horgolótű kiválasztásánál is szem előtt kell tartani, hogy mit szeretnénk horgolni.Ha gyapjúfonalból szeretnél pulóvert készíteni, akkor vastag gyapjúhorgolótűre leszszükséged, ha viszont közepes vagy vékony horgolófonalból képzeltél el egy terítőt,akkor a megfelelő fonalhoz megfelelő vékonyságú horgolótű kell.A horgolótűk szintén számozva vannak, ahol a számozás a tű vastagságát jelöli milliméterben.  A horgolótűk egyik fajtája a vastagabb, gyapjú jellegű fonalakhoz használt tű.Ezek legtöbbször műanyagból készülnek, de régebben készültek alumíniumból is. Számozása 2-estől indul, és 5,5-ig fél számonként növekszik (2; 2,5; 3; 3,5...) majd 6-tól egész számonként 15-ig (6, 7, 8...és így tovább). Ezekkel a tűkkel vastag fonalakat horgolunk. Ilyenekkel készülnek a ruhaneműk,szőnyegek, ágyterítők.A horgolótűk másik csoportjába a különböző horgolócérnákhoz használt vékony acéltűk tartoznak, amik manapság sokszor inkább INOX tűk. Ezeket is a vastagságuk alapján számokkal különböztetjük meg.Méreteik a következők: 0,60; 0,75; 1,00; 1,25; 1,50; 1,75; ezután a 2,00 következne,de az már az előző csoportba tartozó vastag tű.Ezekkel a tűkkel készítünk terítőket, függönyöket, karácsonyfadíszeket, stb. Nem kell megijedni, nem olyan nehéz ez, mint amilyennek elsőre látszik.Készítettem egy kis összefoglaló táblázatot arról, hogy melyik fonalhoz, milyenhorgolótű való illetve melyik horgolótűhöz, milyen fonal :-) azért, hogy könnyebbeneligazodhass közöttük.

 

Áttekintés

  • ·         100-as méretű fonal - 0,60 -os horgolótű
  • ·         80-as méretű fonal - 0,6-os, 0,75-ös horgolótű
  • ·         60-as méretű fonal - 0,6-os, 0,75-ös, 1,00-es horgolótű
  • ·         40-es méretű fonal - 0,75-ös 1,00-es horgolótű
  • ·         30-as méretű fonal - 0,75-ös 1,00-es horgolótű
  • ·         20-as méretű fonal - 1,00-es 1,25-ös horgolótű
  • ·         15-ös méretű fonal - 1,00-es, 1,25-ös, 1,50-es, 1,75-ös horgolótű
  • ·         12-es méretű fonal - 1,00-es, 1,25-ös, 1,50-es, 1,75-ös horgolótű
  • ·         10-es méretű fonal- 1,25-ös, 1,50-es, 1,75-ös horgolótű

Most a vastagabb fonalakról, és horgolótűkről nem ejtek szót. A legtöbb fonalcímkéjén fel van tüntetve, hogy milyen vastagságú horgolótű való hozzá. Főként igaz ez a vastagabb fonalakra, amelyeket kötéshez és horgoláshoz is használhatunk.Ezeken mind a kötőtű, mind a horgolótű mérete megtalálható.Egy személyes megjegyzést hagytam a végére. Nekem itthon van 0,6-os, 1-es, 1,25-ös, és 1,75-ös horgolótűm, valamint egy 2-es gyapjúhorgolótűm Többnyire az 1,25-össel dolgozom, és Honleány márkájú horgolócérnát használok. Én legtöbbször kisebb terítőket, és díszeket készítek, természetesen, ha te pulóvertakarsz horgolni, akkor vastagabb tűre és fonalra lesz szükséged, de az alapok elsajátításánál javaslom, hogy ne egy pulóver horgolásával kezdj!Ha beszerezted a szükséges anyagokat, és eszközöket, akkor indulhat a horgolásalapjainak elsajátítása. Kívánok hozzá jó szórakozást.

Továbbiakban még többet megtudhat a szerző oldaláról. http://horgolastanfolyam.blogspot.hu/2011/03/milyen-legyen-fonal.html

 

© Hungarybox.com. Rövidáru webshop, webáruház, kiskereskedés, nagykereskedés, kreatív kellékek, varrókellék, fonalak, kötőfonalak, kézimunka, horgolás, hímzés, zsinór, szalag, patent. 2010 óta az Önök szolgálatában! .
Rövidáru express gyorsan| Hardware-Shop használt szerverek | Szervermemória | Szerver hoszting | Olcsó VPS | Webtárhely | Shop-Script webáruház | Tudakoló | Linkkatalógus | Domain regisztráció | Hoszting szolgáltatások | ASP tárhely | Ingyenes apróhirdetések | Szerver bérlés | Virtuális szerver | Rendszergazda szolgáltatások | Rövidáru express gyorsan|